Wat is ?

Kritisch Kijken B.V. is opgericht door Hein Woudstra.

Voordat hij met Kritisch Kijken begon was hij DGA van LTF Liften B.V. te Utrecht waar hij zijn sporen als ondernemer heeft verdiend. In de 6 jaar tijd nadat hij LTF Liften via een MBO had overgenomen heeft hij met zijn team de omzet meer dan verdubbeld tot Eur. 10.000.000,- en de winst laten stijgen van 3% naar 17% voor belasting. Dit bleef niet onopgemerkt en LTF Liften werd in 2005, het laatste jaar waarin Hein Woudstra DGA was, genomineerd door Het Financieele Dagblad voor een Gazelle Award.

 

Om dit voor elkaar te krijgen moest er een hoop gebeuren. LTF Liften was van oudsher een leverancier van logistieke oplossingen zoals interne transportsystemen, palletwissel-apparatuur, vrachtliften, automatisch gestuurde voertuigen, heftafels en magazijnwagens. LTF wat in die tijd nog LTF Transporttechniek B.V. heette leverde vooral aan de productiebedrijven van de voedingsmiddelen- en chemische industrie. Met het wegvallen van grenzen en een steeds verdere globalisering van de economie verplaatsten onze klanten steeds meer hun productiefaciliteiten naar lage lonen landen en LTF was te klein om ze hierin te volgen. Langzamerhand waren er meer aanbieders dan klanten.

Het was tijd voor verandering. Eerst hebben we gekeken welke sectoren wél in Nederland investeren; dit bleek de dienstensector, zoals banken en verzekeraars te zijn. Daarna hebben we gekeken wat de mogelijkheden voor LTF in deze sector zouden kunnen zijn. Dit bleken personenliften. Dankzij onze ervaring met vrachtliften voor de industrie konden we hier redelijk snel mee starten. Toen het ook nog lukte om de exclusieve vertegenwoordiging van de grootste Spaanse liftfabrikant Orona (12.500 units in 2005, totale Nederlandse markt 3.400 units) te krijgen verliep onze introductie in de kantorenmarkt steeds beter.

Met de groei van de omzet in liften en liftonderhoud werden de slecht renderende logistieke activiteiten afgebouwd of verkocht. Met de overname van Helix Liften B.V. , waarmee we de deskundigheid kregen voor het ontwerpen van panoramaliften was de transformatie compleet. LTF Transporttechniek werd LTF Liften.

 

In 2005 kreeg Hein Woudstra van Kone B.V. een “offer you can’t refuse” en besloot hij LTF Liften te verkopen. Met de ervaring die hij bij LTF heeft opgedaan en het theoretisch kader door zijn MBA opleiding Strategic Management helpt hij nu bedrijven bij het oplossen van strategische vraagstukken.

 

ga naar contact

 
     
 

Waarom ?

Er zijn diverse redenen om met Kritisch Kijken in zee te gaan. Zeker als u zich herkend in een of meerdere punten van onderstaande opsomming:

 • U heeft het gevoel dat u geen grip op de organisatie heeft.
 • Na een jaar hard werken resteert er een schamel winstje of zelfs een verlies.
 • U heeft goede producten maar het lukt maar niet om er voldoende te verkopen.
 • Iedereen is druk maar er valt veel te weinig te factureren.
 • U ziet goede kansen maar kan niet voldoende investeren
 • U wilt uw bedrijf of een activiteit verkopen
 • U wilt een bedrijf overnemen.
 • Uw bank begint zich zorgen te maken.
Kritisch Kijken B.V. beschikt aantoonbaar over de kennis, vaardigheden, netwerk en financiële bronnen om u met deze problemen te helpen.

 

ga naar contact

 
     
 

Werkwijze

Na een intake gesprek op uw bedrijf (eventueel ’s avonds of in het weekeind) maakt Kritisch Kijken een ‘plan van aanpak’.

In dit plan schrijven we kort en bondig wat wij vinden dat er aan schort en wat de vervolgstappen dienen te zijn om tot een oplossing te komen.

Dit ‘plan van aanpak’ wordt besproken om te kijken of we op de zelfde golflengte zitten.

Hierna maken we gezamenlijk een definitief plan, of nemen afscheid van elkaar.De rol van Kritisch Kijken in dit plan kan variëren van het voorzitten van de voortgangsbesprekingen tot en met het volledig implementeren van het plan.

 

 

ga naar contact

 
     
 

Wat kost het ?

Afhankelijk van de gekozen opzet in het ‘definitieve plan van aanpak’ kent Kritisch Kijken de volgende betalingsregelingen:

 • U betaald een van te voren afgesproken bedrag per gewerkte dag.
 • Het project wordt door Kritisch Kijken aangenomen voor een van te voren afgesproken bedrag.
 • Kritisch Kijken werkt op basis van "no cure - no pay", alleen bij het behalen van de gestelde doelen wordt er betaald.

Het intake gesprek en het eerste plan van aanpak zijn altijd voor rekening van Kritisch Kijken.

 

 

ga naar contact

 
     
 

Contact

Kritisch Kijken B.V.

Zilverschoonlaan 4

3452 AB Vleuten

030-6667540

info@kritischkijken.nl